Monte Cassino - hovedgaten i Sopot

Monte Cassino er byens paradegate, og det er i denne gaten du finner flest restauranter, kafèer og butikker samlet på ett sted. Gaten strekker seg fra jernbanelinjen og ned mot torget.

I toppen av gaten ligger den populære restauranten Barocco, som serverer både polsk mat og saftige argentinske biffer. Helt inntil jernbanen ligger en liten dagligvare/kiosk som heter Kaja. Hostellet Sopot Apartments ligger også her, i etasjene over Barocco. Like nedenfor ligger nattklubben Show Gentleman's Club, og byens McDonald's. Kafèen La Crema serverer nydelige kaker og har god kaffe. Den døgnåpne butikken Delikatesi Adriatyk er grei å vite om. Naboen Picasso Pizza er populær.

Spaserer du videre nedover kommer du til byens kirke, og herfra ligger kafèer og restauranter som perler på en snor. Her er koselig å vandre rundt både på dag- og kveldstid, med et yrende folkeliv og en rekke gateselgere, gatemusikanter og småboder.

Det er ikke så mange klesbutikker her, men i bunnen av gaten finner du en stor Hennes & Mauritz-butikk, med både dame-, herre- og barneavdeling.

Diskuter