Hotell

Det er mer enn 200 hoteller og overnattingssteder i Sopot, så her bør du kunne finne noe som er tilpasset både preferanser og budsjett.

Luksushotell / 5-stjerners hotell

Av de mer glamorøse og luksuriøse hotellene kan vi nevne Sofitel Grand Hotell, Sheraton Sopot Hotel og Hotel Rezydent, som alle er 5-stjerners hoteller. Merk at i lavsesongen kan man bo så rimelig som 500 kr per dobbeltrom på disse hotellene. I høysesongen (sommer), kan man gjerne regne med å doble denne prisen, så regn med å betale 1000 NOK eller mer i høysesongen for et dobbeltrom.

Haffner

Hotell Haffner er et anerkjent hotell i Sopot, og har et velkjent spa-senter.

Lalala

Lalala Hotel Sopot

Leiligheter

Kriterier for å velge hotell

Avstand fra sentrum

Det er rimelig å ta taxi i Polen, så avstand fra sentrum er ikke like viktig som mange andre feriesteder. Sørg heller for at dere har gåavstand ned til stranden.

Støy

Dersom overnattingsstedet ligger inntil jernbanen, hovedveien eller i Monte Cassino-gaten, bør dere være forberedt på en del støy.

Kjøkken / leilighet

Man kan finne veldig rimelig frokost og lunch i Sopot, så leilighet med eget kjøkken er mindre viktig enn om man er på storbyferie. Vi kan for eksempel tipse om frokost på Barocco (i toppen av Monte Cassino), der man får blant annet dagens kyllingsuppe med nudler for 7 sloty (16 kroner) eller 3 speilegg med bacon til 11 sloty (25 kroner). Det er likevel penger å spare på å ha en leilighet, og ofte er det også mer komfort og hygge i en leilighet i forhold til et lite hotellrom med dobbeltseng.

Svømmebasseng

Det er ikke mange hoteller med eget svømmebasseng i Sopot. Grand Hotel, Sheraton og Mala Anglia har egne bassenger. Dersom barna (eller de voksne) vil bade og det er for kaldt i sjøen, ta gjerne en tur til byens badeland.

Diskuter